تحقیق تیر و مریخ ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 11 صفحه

 قسمتی از متن word (..docx) : 
 

1
‏تیر‏ (یا ‏عطارد‏)، یکی از سیاره‌های منظومه خورشیدی ما است.
‏تیر تندروترین سیاره‏ٔ‏ ‏منظومه خورشیدی‏ است که با سرعتی حدود ۴۸ کیلومتر در ثانیه،هر۸۸ روز یک بار ‏خورشید‏ را دور می‌زند.از این رو سیاره‌ای گریزپاست که دیدنش آسان نیست و به همین دلیل است که شاید، ایرانیان باستان آنرا «تیر» نامیده و در ‏یونان‏ «مرکوری» یا «پیک خدایان» لقبش داده بودند.

سیاره عطارد (سیاره تیر) با فاصله‏ٔ‏ ۵۷ میلیون و ۹۲۴ هزار کیلومتری، نزدیکترین سیاره منظومه شمسی به ‏خورشید‏ است و کم‌ترین مسافتی که با ‏زمین‏ پیدا می‌کند،به ۸۰ میلیون کیلومتر می‌رسد. به خاطر نزدیکی این سیاره به ‏خورشید‏ اگر در طرف رو به خورشید آن (بخشی که روز است) قرار بگیرید به راحتی در دمای ۴۶۵ سانتیگراد پخته خواهید شد و به علت حرکتی وضعی آرامش اگر در طرف شب آن قرار بگیرید آن قدر سرد خواهد شد که در دمای ۱۴۸- سانتیگراد به راحتی مرگ را بر اثر یخ بستن تجربه می‌کنید. ‏گردش وضعی‏ این سیاره،حدود دو ماه طول می‌کشد و از این رو،گرم شدن آن در روز و سرد شدنش در شب دیرپاست.
‏حفره‌های کوچک ویا بزرگ بسیاری در سطح سیاره‏ٔ‏ تیر دیده می‌شود که حکایت از برخورد ‏شهاب‌سنگ‌های‏ کوچک و بزرگ دارد البته قطر برخی از دهانه‌ها به ده‌ها کیلومتر می‌رسد. برخی از این دهانه‌ها محل خروج مواد مذاب است که امروزه با سنگهای مذاب پر شده‌اند و مانند کوه‌های آتشفشانی هستند.به خاطر دهانه‌های آتشفشانی و آبگیرها خیلی شبیه کره ‏ماه‏ است. دانشمندان تصور می‌کردند که فعالیتهای آن مانند کره ماه است. اما اکنون می‌دانیم که سیاره عطارد با کره ماه بسیار متفاوت است. تیر همچون ‏ناهید‏ و ‏ماه‏، حالت‌های گوناگونی از ‏هلال‏ تا قرص کامل را به خود می‌گیرد. قرص کامل، چون در آن سوی خورشید است دیده نمی‌شود. اما اشکال هلال و نیمه‏ٔ‏
3
‏آن به هنگام جلوه‌های شرقی و غربی، مشاهده می‌گردند.
‏سیاره عطارد ‏قمر‏ ندارد. عطارد، کوچک‌ترین سیاره منظومه خورشیدی است. نیروی ‏گرانش‏ این سیاره کم و دارای جو ناچیزی است که ۹۸‏٪‏ آن از ‏هلیم‏ و بقیه از ‏هیدروژن‏،‏اکسیژن‏ و ‏سدیم‏ ساخته شده‌است.‏بادهای خورشیدی‏ به شدت به عطارد می‌دمند و این می‌رساند که تقریباً هیچ هوایی در آن وجود ندارد.
‏این سیاره نیز، مانند سیاره ‏زهره‏ بین زمین و خورشید قرار گرفته و به خاطر این ویژگی،حالاتی را که «‏گذر‏»، «جلوه‌های شرقی و غربی» و... نامیده می‌شوند، به وجود می‌آورد.
‏اساطیر
‏«عطارد» در ادبیات ‏فارسی‏ و ‏عربی‏،«دبیر فلک» نیز خوانده شده‌است. نام اروپایی این سیاره Mercury‏ از واژه‌ای ‏لاتین‏ گرفته شده که در مقابل نام یونانی ‏هرمس‏ است. خدائی که پیغام برنده برای خدایان دیگر بوده و به همین دلیل هرمس در اغلب تصاویر با صندلهای بالدار کشیده می‌شود. علاوه بر پیغام‌رسانی، او نگهدار بازرگانان و مسافران بود. مرکوری در ادبیات افسانه‌ای ‏یونان‏ و ‏روم‏، خدای سخن‌وری و نویسندگی است.
‏اندازه تير در مقياس با زمين
‏به اعتقاد یوهان مرسیه رئیس دانشکده علوم اختری دانشگاه پاریس در مقاله ای که در اواخر سال 2009 منتشر شد احتمالا عطارد یکی از قمرهای سیارات داخلی منظومه خورشیدی بوده که از گرانش مادر خود جدا شده و به دام خورشید گرفتار گشته.
‏سیاره تیر و عصر فضا
‏در سال‌های ۵-۱۹۷۴ میلادی ، سفینه‏ٔ‏ ‏مارینر ۱۰‏ آمریکا،از نزدیکی سیاره‏ٔ‏ تیر گذشت و توانست ۶۴۸ ‏عکس خوب،از حدود ۵۰
3
‏٪‏ سطح سیاره،که در آن هنگام در برابر ‏خورشید‏ واقع شده بود،گرفته و مخابره کند.عکس‌ها نشان می‌دهند که سطح تیر نیز چون ماه ،دارای کوه‌ها و نیز دره‌های فراوانی است که به نظر می‌آید به علت بمباران مداوم صدهاهزار سنگ آسمانی صورت گرفته باشد.زمان این بمباران‌ها شاید بلافاصله پس از پیدایش و تکوین دستگاه خورشیدی بوده‌است.
‏در تیر،دره‏ٔ‏ بزرگی به قطر تقریبی ۱‏٬‏۳۰۰ کیلومتر وجود دارد که اطراف آن را کوه‌های به نسبت بلندی که ارتفاع برخی از آن‌ها به یک و نیم کیلومتر نیز می‌رسد،احاطه کرده‌اند.برخی از این گودی‌ها،شاید به علت جریان مواد مذاب آتشفشانی قدیمی،صاف و تیز شیار شیار شده‌اند.
‏ارتباط با مارینر ۱۰ در ۲۴ مارس ۱۹۷۵ قطع شد.این سفینه اولین و تنها سفینه‌ای بوده‌است که تا امروز به مقصد تیر روانه شده‌است.
‏در بررسی‌هایی که در سال ۱۹۹۰م از روی ‏زمین‏ در مورد سیاره‏ٔ‏ تیر به عمل آمد،دیده شد که دو ناحیه بر روی سطج این سیاره از نقاط دیگر بسیار داغ ترند ، علت آن را تأثیِر توأم گردش‌های وضعی و انتقالی تیر در حفظ گرمای گرفته شده از خورشید دانستند. زیرا مدت یک شبانه روز در تیر دو سوم مدت یک سال آن است .
‏تیر بر خلاف اندازه‏ٔ‏ کوچکی که دارد،بسیار سنگین است و از این جهت ‏ستاره شناسان‏ معتقدند، در زیر ‏پوسته‏ٔ‏ سنگی نازک این سیاره،هسته‏ٔ‏ مرکزی بزرگی ساخته شده از ‏آهن‏،وجود داشته باشد.
4
‏بهرام (سیاره)
‏سیاره بهرام یا مریخ
‏بَهرام‏ یا ‏مریخ‏ چهارمین ‏سیاره‏ در ‏سامانه خورشیدی‏ است که در مداری طویل‌تر از زمین و با سرعتی کمتر از زمین حرکت می‌کند. هر یک باری که به بدور خورشید میچرخد معادل ۶۸۷ روز (روز زمین) طول می‌کشد و شب و روز کمی طولانی‌تر از کره زمین است.
‏بزرگی بهرام حدوداً نصف زمین است و قطر آن ۶۷۹۰ کیلومتر می‌باشد (مقایسه کنید با قطر زمین: ۱۲۷۵۶ کیلومتر)‏
‏جو‏ بهرام سرخ‌فام است و در آسمان شب از ‏زمین‏ نیز سرخی آن دیده می‌شود. کره بهرام دو ماه کوچک به نام‌های ‏فوبوس‏ و ‏دِیموس‏ دارد که شکلی نامنظم دارند. این دو ‏ماه‏ احتمالاً ‏شهاب‌سنگ‌هایی‏ هستند که در مدار بهرام به دام افتاده‌اند.اگر شخصی در کره‏ٔ‏ مریخ باشد مشاهده خواهد کرد که فوبوس سه بار در یک روز طلوع و غروب می‌کند. دیموس نصف فوبوس بوده و چنانچه از مریخ به آن نگاه کنیم این ماه بیشتر شبیه به یک ستاره خواهد بود تا یک قمر.
‏بهرام، سیاره سرخ‌فام منظومه خورشیدی، نصف زمین قطر دارد و مساحت سطح آن برابر با مساحت خشکی‌های روی زمین است. همانند زمین، یخ‌های قطبی، دره‌های عمیق، کوه، غبار، طوفان و فصل دارد. در دشت‌های آن مانند ماه، گودال‌هایی حاصل از برخورد سنگ‌های آسمانی دیده می‌شود. با وجود اندازه کوچکش،

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 3657 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .docx

تعداد صفحات: 11

حجم فایل:73 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل