تحقیق جنگل ( ورد)
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 6 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
مقدمه
امروز در جهان شاهد دستاوردهاي عظيمي در بسياري از زمينه ها هستيم . وضعيت آموزشي، بهداشتي، سطح زندگي و درآمد متوسط سرانه در بعضي نقاط جهان به طور چشمگيري افزايش يافته است . اين پيشرفتها ميانگين طول عمر بشر را افزايش داده و زندگي را راحت تر كرده است . ولي در همين جهان، نيمي از بشريت يعني حدود 3 ميليارد نفر، درآمد روزانه شان كمتر از 2 دلار در روزاست. روزانه 32000 كودك در كشورهاي در حال توسعه بدليل فقرو نداري مي ميرند . از طرف ديگر در همين جهان با مسئله تخريب محيط زيست و منابع طبيعي مواجه هستيم . جنگلها به عنوان يكي از اجزاي محيط زيست از ارزشمندترين منابع طبيعي و سرمايه هاي ملي است كه داراي اثرات اجتماعي - اقتصادي و زيست محيطي فراواني است . در بسياري از مواقع ساكنان جنگلها مردم فقير بوده اند زيرا مردم ساكن جنگل از تغييرات اقتصادي و اجتماعي به دور هستند و در مناطقي زندگي مي كنند كه اقتصاد بازار و پيشرفت تكنولوژي بوجود نيامده يا بسيار آرام است . درمباحث توسعه پايدار معمولاً وجود دور باطلي ميان فقر و تخريب محيط زيست مسلم انگاشته مي شود . به گونه اي كه مردم فقير براي تامين معاش خود به منابع طبيعي بعنوان سهل الوصول ترين منبع تامين معيشت و درآمد پناه برده و آن را با دامداري، استفاده براي تامين انرژي و تغيير كاربري به كشاورزي، بيش از حد مورد بهره برداري قرار مي دهند و افزايش جمعيت نيز اين وضعيت را تشديد مي نمايد و اين باعث كاهش بازده زمين و تخريب منابع طبيعي مي شود و محصولات آنها به لحاظ كمي و كيفي كاهش مي يابد و در نتيجه فقيرتر مي شوند و اين چرخه ادامه مي ياب د. بنابراين فقر و تخريب جنگلها به عنوان دو معضل مهم در كشورهاي در حال توسعه مطرح مي باشد . در مقاله حاضر به بررسي وضعيت جنگلها و ميزان تخريب آنها در ايران و جهان، وضعيت فقر در ايران و جهان ، ارتباط جنگلها و فقر پرداخته و سپس برخي از توانمنديهاي جنگل براي كاهش فقر عنوان شده است.
انهدام جنگل های کشور که از آن به عنوان سرمايه ای غيرقابل بازگشت ياد می شود از ديد دوستداران محيط زيست بدترين صدمه است که در ربع قرن گذشته به کشور خورده است. آن ها در گزارش های خود نشان می دهند که صحبت از برکندن يک درخت نيست به قول مشيری شاعر" آره جنگل را بيابان می کنند"
دادسرای رسيدگی به جرايم زيست محيطی برای قطع هر له درخت، عاملان را تا حداکثر ۲۵۰ هزارتومان جريمه میکند؛ همزمان، صنايع چوب و کاغذ سال گذشته ۷۵۰ هزار متر مکعب از جنگلهای شمال کشور را مورد "بهره برداری" قرار داده است، که فارسی آن می شود: نابودی جنگل های ایران.
بنا بر اطلاعات رسمی سايت سازمان جنگلها و مراتع،سطح کل جنگلهای ايران حدود ۱۲ و نيم ميليون هکتار است، که نزديک شش ميليون هکتار را پوشش میدهد و سهم هر ايرانی از آن، دويست متر مربع است. اين آماری است که بسياری از آگاهان، کارشناسان محيط زيست و اقليم شناسان به آن خرده میگيرند.
ناصر کرمی اقليم شناس در گفت وگو با "روز" درمورد اين نوع آمارها می گوید: در ايران متاسفانه، سازمان های غير دولتی قوی وجود ندارد که بطور مستقل در مورد جنگلها مطالعه کنند و آماری بدهند که بتوان آنرا به عنوان آمار قابل قبول پذيرفت. در همه جای دنيا اين سازمانهای غيردولتی هستندکه آمارهايشان از سوی رسانهها وسازمان های بينالملی مقبول است.
به گفته کرمی آماری که از سوی سازمانهای دولتی اعلام میشود بسيار خوشبينانه است:" براساس گفته ها،در سال۵۸ ( يک سال پس از انقلاب)،۱۸ تا ۲۱ ميليون هکتارجنگل در کشور وجود داشته است. آمارهای سازمانهای دولتی می گويند اکنون ۱۲ ميليون هکتار جنگل وجود دارد، درحاليکه" فائو" بر اساس عکسهای فضايی که در اختيار دارد ميزان جنگل ها را با عکسهای سالهای پيش مقايسه و اعلام کرده است که آن دسته از جنگلهای ايران که می توان به آنها جنگل اطلاق کرد، تنها ۷ميليون هکتار است.
اين درحاليست که تا دوسال پيش، هر ساله دوميليون مترمکعب از جنگلهای کشور مورد بهره برداری قرار میگرفت ، که پس از اعتراض های پی درپی سازمان های غيردولتی، اين ميزان به گزارش منابع دولتی به کمتر از يک ميليون هکتاررسيد.
رحمت قاسمزاده مدیر کل دفتر فنی سازمان جنگل ها مدعی است که: ۷۸درصد برداشت چوب از جنگلهای شمال کشور، از مناطق احيايی و جنگلکاری شده، شامل درختان شکسته و ريشهکن شده صورت گرفته است.
۲۲درصد برداشت چوب از جنگلهای يادشده نيز به مناطق توليدی جنگل اختصاص دارد که از چوب استحصالی با درجه کيفی سه و چهار برخوردار است.
از سوی ديگر مسئولان در آمار های خود در مساحت جنگلهای کشور، زمين های زير کشت نهالهای تازه را نيز به حساب می آورند . بنا به گفته علی اوسط منتظري، معاون سازمان جنگل ها در امور شمال، وسعت جنگل ها بيش تر شده و به نزديک چهارده ميليون هکتار رسيده است.
مناطق جنگلی ايران
جنگلهای ايران درچهار منطقه پخش شده اند: ناحيه هيرکانی (خزری) که نوار سبز شمال کشور را تشکيل میدهد. ناحيه ايران و تورانی که بطور عمده در مرکز ايران پراکنده اند. ناحيه زاگرس که جنگلهای بلوط غرب کشور را تشکيل می دهند. ناحيه خليج فارس که در نوار ساحلی جنوب پراکنده است. ناحيه ارسبارانی که متشکل از گونه های نادر و منحصر به فرد است.
به گفته کرمی بر اساس آمار فائو، ايران در کمتر از ربع قرن، بيش از دو سوم جنگلهای خود را ازدست داده است: "بخش قابل توجهی از جنگلهای شمال کشور، قديمی ترين جنگلهای دنيا هستند، سه ميليون سال قدمت دارند، جنگلهای سرخدار مازنداران، از جنگلهای آمازون، سوماترا و گينه هم قديمی ترند. جنگلی که سه ميليون سال در اين منطقه زندگی کرده، در ربع قرن نابود شده است."
جنگلهای کشور در همه مناطق به شيوه ای کم و بيش مشابه در حال نابودی است. ساخت سد و جاده، صنايع چوب، آفت های گاهگاهی و مردمی که درحاشيه جنگلها زندگی می کنند هر يک به نوعی در نابودی جنگلها دخيل است. به گزارش ايرنا به نقل ازمديرکل منابع طبيعی استان کهکيلويه و بوير احمد، سالانه يکهزار و ۶۲ هکتار از عرصه های منابع طبيعی در استان کهکيلويه و بويراحمد توسط نهادها ، ادارات و متجاوزين تخريب میشود . همچنين سالانه قريب به ۳۳ هزار و ۹۸۰ اصله درخت بلوط در اين استان بطور غير مجاز قطع می شود که ۸۰ درصد آن توسط نهادهای دولتی صورت می گيرد.
کرمی می گويد: در حدود ۹۵ درصد جنگلهای زاگرس، آنچه ۳۰ سال پيش جنگل ناميده میشد، امروز درختزاران پراکنده ای است که از نظر تراکم گياهی و زيست بومی ديگر جنگل محسوب نمیشود. ما در زاگرس با طبيعت تباه شده روبرو هستيم.
وی افزايش جمعيت کوچندگان وعشايرو مشکل سوخت آنان را از دلايل مهم تخريب جنگلها و کم تراکم شدن آنان می داند و می گويد: ايران يکی از ۴ کشور برتر دنيا به لحاظ منابع نفت و گازاست، اما مردم اين کشوربرای سوخت زمستان بايد درختان را ببرند. يک خانواده پنج نفره در يک سال بوتههای پنج هکتار مرتع را برای گرم کردن شير، از بين میبرند.
از سوی ديگر بیکاری اغلب جمعيت روستایی کشور باعث شده که بسياری از روستاييان در مناطق حاشيه جنگلها به شغل قاچاق چوب روی بياورند.۲۵۰ هزارتومان جريمه ای که برای قطع هر اصله درخت درنظر گرفته شده است، بيشتر گريبان روستاييانی را می گيرد که بنيه مالی پرداخت آنرا ندارند. کرمی می گويد: اين مبلغ اصلا مسئله را حل نمیکند. راه حل اين مشکل، اشتغالزايی است. بايد برای اين روستاييان شيوه های تازه در آمدزايی از جنگل را تعريف کرد.
پيشنهاد اغلب کارشناسان، استفاده از "اکوتوريسم" برای رونق بخشيدن به اقتصاد مناطق روستايی اطراف جنگلهاست.
جنگل میبريم، درخت می کاريم
شرکتهای بهره بردار ازجنگلها، موظف شده اند که درخت بکارند. کرمی کاشت نهال به جای درختان قطع شده را چنين توصيف می کند: مثل اين است که مادر شما را بکشند بعد بگويند برايت يک دوست دختر خوب میگيريم!!!
او تاکيد می کند: سياست دولت به ويژه نگاهی که درسازمان جنگلهاو مراتع درباره جنگل وجود دارد، يک نگاه اقتصادی است . آنان اصلا برای خود درخت و يا حيوانات جنگلی ارزشی قايل نيستند. نگاه آنان به لحاظ اقتصادی هم اقتصاد ناپايدار است. تنها برنامه ای که برای بهره برداری