تحقیق جوشكاري ليزر ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 2 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏عنوان: ‏جوشكاري با ليزر
‏عکس
 
 
‏ليزر يك نام ‏اختصاري به معني تقويت نور با انتشار برانگيخته تابش است . فرآيند به برخورد يك ‏اشعه نور تكرنگ همفاز جهت دار و شديد به قطعه كاري كه ماده به وسيله تبخير از آن ‏خارج ميشود بستگي دارد .
‏جوشكاري و برشكاري با استفاده از اشعه ليزر از روشهاي ‏نوين جوشكاري بوده كه در دههاي اخير مورد توجه صنعت قرار گرفته و امروزه به خاطر ‏كيفيت ، سرعت و قابليت كنترل آن به طور وسيعي در صنعت از آن استفاده مي شود .به ‏وسيله متمركز كردن اشعه ليزر روي فلز يك حوضچه مذاب تشكيل شده و عمليات جوشكاري ‏انجام مي شود.
◄  ‏اصول كار و انواع ليزرهاي مورد استفاده در جوشكاري :
‏به طور عمده از دو نوع ليزر ‏در جوشكاري و برشكاري استفاده مي شود : ليزرهاي جامد مثل Ruby ‏و ND:YAG ‏و ليزرهاي ‏گاز مثل ليزر CO2 . ‏در زير اصول كار ليزر Ruby ‏كه از آن بيشتر در جوشكاري استفاده ‏مي شود توضيح داده مي شود . اين سيستم ليزر از يك كريستال استوانه اي شكل Ruby (Ruby ‏يك نوع اكسيد آلومينيوم است كه ذرات كرم در آن پخش شده اند . ) تشكيل شده است . ‏دو سر آن كاملا صيقلي و آينه اي شده و در يك سر آن يك سوراخ ريز براي خروج اشعه ‏ليزر وجود دارد . در اطراف اين كريستال لامپ گزنون قرار دارد كه لامپ فوق براي كار ‏در سرعت حدود 1000 فلاش در ثانيه طراحي شده است . لامپ گزنون با استفاده از يك خازن ‏كه حدود 1000 بار در ثانيه شارژ و تخليه شده فلاش مي زند و هنگامي كه كريستال Ruby ‏تحت تاثير اين فلاش ها قرار بگيرد اتمهاي كرم داخل شبكه كريستالي تحريك شده و در ‏اثر اين تحريك امواج نور از خود سطع مي كنند و با باز تابش اين اشعه ها در سطوح ‏صيقلي و تقويت آنها اشعه ليزر شكل مي گيرد . اشعه ليزر شكل گرفته از سوراخ ريز خارج ‏شده و سپس به وسيله يك عدسي بر روي قطعه كار متمركز شده كه بر اثر برخورد انرژي ‏بسيار زيادي در سطح كوچكي آزاد مي كند كه باعث ذوب و بخار شدن قطعه و انجام عمل ذوب ‏مي شود .
‏محدوديت ليزر Ruby ‏پيوسته نبودن اشعه آن است در حاليكه انرژي خروجي ان ‏بيشتر از ليزر هاي گاز مانند ليزر CO2 ‏است كه در آنها اشعه حاصله پيوسته است، از ‏ليزر CO2 ‏بيشتر به منظور برش استفاده مي شود و از ليزر ND:YAG ‏بيشتر براي جوشكاري ‏آلومينيوم استفاده ميشود .
‏از انجا كه در اين روش مقدار اعظمي از انرژي مصرف ‏شده به گرما تبديل مي شود اين سيستم بايد به يك سيستم خنك كننده مجهز باشد .
‏در ‏جوشكاري ليزر دو روش عمده براي جوشكاري وجود دارد : يكي حركت دادن سريع قطعه زير ‏اشعه است تا كه يك جوش پيوسته شكل بگيرد و ديگري كه مرسوم تر است جوش دادن باچند ‏سري پرتاب اشعه است .
‏در جوشكاري ليزر تمامي عمليات ذوب و انجماد در چند ‏ميكروثانيه انجام مي گيرد و به خاطر كوتاه بودن اين زمان هيچ واكنشي بين فلز مذاب و ‏اتمسفر انجام نخواهد شد و از اين رو گاز محافظ لازم ندارد .
‏طراحي اتصال در ‏جوشكاري ليزر : بهترين طرح اتصال براي اين نوع جوشكاري طرح اتصال لب به لب مي باشد ‏و با توجه به محدوديت ضخامت در آن مي توان ازطرح اتصال هاي T ‏يا اتصال گوشه نيز ‏استفاده نمود.
 
◄  ‏مزاياي جوشكاري ليزر :
- ‏حوضچه مذاب مي تواند داخل يك محيط شفاف ايجاد شود ( ‏باعكس روشهاي معمولي كه هميشه حوضچه مذاب در سطح خارجي آنها ايجاد مي شود ) .
- ‏محدوده بسيار وسيعي از مواد را مانند آلياژها با نقاط ذوب فوق العاده بالا ، ‏مواد غير همجنس و ... را ميتوان به يكديگر جوش داد
- ‏در اين روش ميتوان مكان ‏هاي غير قابل دسترسي را جوشكاري نمود .
- ‏از آنجا كه هيچ الكترودي براي اين ‏منظور استفاده نمي شود نيازي به جريانهاي بالا براي جوشكاري نيست .
- ‏اشعه ليزر ‏نياز به هيچگونه گاز محافظ يا محيط خلايي براي عملكرد ندارد .
- ‏به خاطر تمركز ‏بالاي اشعه منطقه HAZ ‏بسيار باريكي در جوش تشكيل ميشود .
- ‏جوشكاري ليزر نسبت ‏به ساير روشهاي جوشكاري تميز تر است .

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 3796 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 2

حجم فایل:9 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل