تحقیق تاريخچه واليبال 11 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 12 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

2
‏تاريخچه واليبال در جهان ‏- از كتاب قوانين بين‏‌‏المللي واليبال ‏–‏ ترجمه و تنظيم ابراهيم نعمتي
‏واليبال از ايالات متحده امريكا سرچشمه مي‏‌‏گيرد. اگرچه مسابقات المپيك و ساير رقابت‏‌‏هاي بين‏‌‏المللي به وسيله تيم‏‌‏هاي كشورهاي مختلف برگزار مي‏‌‏گردد وليكن بازي‏‌‏هاي امروزي بيشتر مربوط به اين كشور مي‏‌‏شود.
‏اما درست است كه بسياري از بازي‏‌‏ها از ‏«‏سواحل كاليفرنياي جنوبي‏»‏ مشتق شده است. اما بايد گفت كه واليبال در سال 1895 در شهر ‏«‏هوليوك ماساچوست‏»‏ توسط مرد جواني كه عضو انجمن علاقه‏‌‏مندان به ورزش بود به نام ‏«‏ويليام جي مورگان‏»‏ به وجود آمده است.
‏در آغاز او در نظر داشت كه يك مبتكر ورزشي باشد تا بتواند ورزشي به وجود آورد كه در آن تحرك و تفريح زيادي براي پيران و جوانان فراهم سازد.
‏بنابراين ‏يك تور تنيس در وسط زمين ورزشي كشيد و سپس به پرتاب توپ سبكي از بالاي تور شروع كرد. كه پس از به وجود آوردن اين بازي، واليبال پيشرفت‏‌‏هاي قابل ملاحظه‏‌‏اي در سطح جهان كرد.
‏در طي دو جنگ جهاني، ارتش امريكا از اين ورزش به عنوان وسيله‏‌‏اي براي تفريح و تحرك و تقويت روحية افراد استفاده كرد و پس از آن دنيا نيز مشتاقانه به اين بازي نگاه كرد.
‏اما درست است كه تيم‏‌‏هاي ژاپني با فرم بازي دفاعي‏‌‏شان در طي بازي‏‌‏هاي المپيك 1964 (اولين بازيي كه واليبال به عنوان يك ورزش مجاز جهت شركت در المپيك تشخيص داده شد) دنيا را به لرزه درآورد.
‏ليكن پيشرفت‏‌‏هاي اساسي در اين زمينه در امريكا شكل گرفته است.
‏اما آمريكائيان در بازي‏‌‏هاي بين‏‌‏المللي شكست خورده‏‌‏اند. اما خواهان به دست آوردن مقام از دست رفتة خود مي‏‌‏باشند و هر روز بر تعداد ورزشكاراني كه به هيجان مسابقه پي مي‏‌‏برند افزوده مي‏‌‏گردد و در همين حال ذوق و شوق تماشاگر افزايش مي‏‌‏يابد و طرح واليبال حرفه
3
‏‌‏اي كم‏‌‏كم به حقيقت مي‏‌‏پيوندد و اين نوآوري مطمئناً سبب بالا بردن كيفيت واليبال آماتوري نيز خواهد شد.
‏اما اكنون اجازه دهيد در مورد واليبال و چگونگي پيشرفت آن سخني به ميان آيد.
‏واليبال در ابتدا ‏«‏مينونت‏»‏ ناميده مي‏‌‏شد و بازي آن در سالن و با استفاده از تور تنيس (چنانكه قبلاً ذكر شد) و توئي (قسمت داخلي) توپ بسكتبال انجام مي‏‌‏شد. در آن زمان اين ورزش براي تفريح در فصل زمستان بود و هيچ‏‌‏گونه مقررات و روش خاصي براي بازي كردن وجود نداشت. در مراحل و زمان‏‌‏هاي مختلف تغييرات فراواني در اصل آن به وجود آمده است. دكتر: ‏«‏آ-ت-هاسكد‏»‏ در محلي به نام اسپرينگ فيلد ميونت را به واليبال تغيير نام داد و معني آن زدن توپ با پنجه (والي) و رد كردن از روي تور است. هم‏‌‏چنان كه هر اختراع و ابداعي در آغاز داراي نواقصي است كه به مرور زمان كامل خواهد شد. واليبال نيز از اين قاعده مستثني نبوده و رفته‏‌‏رفته براي بازي آن مقرراتي وضع شده و روش‏‌‏هاي مدرني متداول كرده است. در سال 1900 پذيرفته شد كه امتيازات هر گيم بازي 21 پوئن باشد. در سال 1912 سيستم چرخش تصويب شد. در سال 1917 پذيرفته شد كه هر گيم بازي 15 پوئن باشد. در سال 1918 تعداد بازيكنان هر تيم 6 نفره تعيين و مورد تصويب قرار گرفت.
‏در سال 1912 خط وسط به خطوط زميني اضافه گرديد. در سال 1922 موافقت شد كه هر تيم در زمين خود بتواند فقط با سه ضربه توپ را به زمين مقابل بفرستد. در سال 1923 اندازة زمين بازي 9‏×‏18 تعيين گرديد. در واليبال در سال 1900 توسط شخصي به نام دكتر ‏«‏گري‏»‏ مدير تربيت‏‌‏بدني YMCA‏ هندوستان معرفي شد و ‏در سال 1906 توسط ‏«‏گيلي روبرت سان‏»‏ مدير تربيت‏‌‏بدني YMCA‏ به چين معرفي شد. در سال 1910 به فيليپين معرفي شد و از اين تاريخ اكثر كشورهاي خاور دور واليبال را شناختند و براي پيشرفت آن كوشش كردند. در سال 1913 كه اولين دورة مسابقات المپيك خاور دور در مانيل برگزار گرديد. واليبال به عنوان يك بازي رسمي در برنامة بازي‏‌‏ها انجام شد و سيستم بازي 16 نفري بود. سپس سيستم 16 نفري به 12 نفري و سپس به 9 نفري تغيير يافت كه اكنون نيز در بعضي از كشورهاي خاور دور خصوصاً ژاپن سيستم 9 نفري علاوه بر سيستم 6 نفري رواج دارد. در سال 1914 واليبال به كشور انگلستان معرفي گرديد. در سال 1917 به فرانسه و در سال 1919 به چكسلواكي و 1921 به لهستان معرفي شد. لهستان فدراسيون واليبال خود را در سال 1924 تأسيس نمود و در سال 1974 جشن پنجمين سال توليد فدراسيون واليبال خود را در لهستان برپا نمود. كشور شوروي فدراسيون خود را در سال 1923 تأسيس نمود و از همان موقع براي پيشرفت اين ورزش فعاليت زيادي نشان داد و يكي از كشورهايي است كه سهم به سزايي در پيشرفت واليبال دارد. به طور كلي مي
3
‏‌‏توان تغييرات واليبال و پيشرفت آن را به سه دوره تقسيم نمود.
‏دورة اول‏: تا سال 1918- ‏دوره دوم‏: تا سال 1936- ‏دوره سوم‏: از سال 1936 به بعد. پس از جنگ بين‏‌‏المللي اول براي تكميل اين ورزش فعاليت شديدي شروع شد و با عموميت يافتن واليبال در بين مردم كشورهاي اروپايي به تشكيل فدراسيون ملي در كشور خود اقدام نموده و مسابقات دوستانه بين‏‌‏المللي ترتيب دادند.
‏فدراسيون واليبال لهستان براي تشكيل فدراسيون بين‏‌‏المللي قدم‏‌‏هاي مؤثري برداشت و در سال 1936 هنگام برگزاري بازي‏‌‏هاي المپيك در برلين براي تأسيس فدراسيون بين‏‌‏المللي اولين جلسه با حضور نمايندگان كشورهاي مختلف تشكيل گرديد و مذاكرات مفصل به عمل آمد ولي متأسفانه با شروع جنگ جهاني دوم اين فعاليت متوقف شد. بعد از پايان جنگ جهاني دوم فعاليت‏‌‏هاي پي‏‌‏گير و مداوم مجدداً شروع شد و در سال 1947 فدراسيون بين‏‌‏المللي تأسيس گرديد و آقاي ‏«‏پليبد‏»‏ از كشور فرانسه به سمت اولين رئيس انتخاب شد. كه تاكنون نيز در اين سمت باقي است. پس از تأسيس فدراسيون كميته‏‌‏هاي مختلفي در داخل آن به وجود آمد و براي ارزشيابي آن در بين ملل مختلف لازم بود.
‏مسابقاتي براي زنان و مردان ترتيب داده شود و بدين منظور در سال 1949 اولين دورة مسابقات جهاني براي مردان در پراك و در سال 1972 نيز اولين دوره مسابقات جهاني زنان در مسكو برگزار گرديد و پس از آن هر 4 سال يك بار مرتباً مسابقات جهاني انجام گرديده است.
5
‏به سبب اهميتي كه واليبال از نظر تكنيك و تاكتيك به دست آورده است از سال 1964 مسابقات واليبال زنان و مردان به برنامة بازي‏‌‏هاي المپيك اضافه شد و در سال 1968 و 1972 و 1976 در المپيك‏‌‏ها مسابقات آن انجام شده است و علاوه بر آن مسابقات قاره‏‌‏اي، جوانان، و مسابقات بين‏‌‏المللي دوستانه، نيز به طور منظم بين كشورها برگزار مي‏‌‏شود.
‏تاريخچه واليبال در ايران ‏- از ابراهيم نعمتي- كتاب قوانين بين‏‌‏المللي واليبال
‏ورزش واليبال به طور يقين در سال 1299 شمسي توسط ‏«‏جناب، ميرمهدي ورزنده‏»‏ استاد بزرگ ورزش به ايران آورده شد و از دارالمع‏لمين ورزش آغاز به تعليم گرديده است. بازي واليبال در ايران در ابتداي امر داراي قواعد خاصي نبوده و به شكل‏‌‏هاي مختلف آن را بازي مي‏‌‏كردند ليكن در سال 1302 شمسي با استفاده از ترجمة مجلات خارجي مقرراتي كه در آن ميان در كشو‏رهايي از جمله آمريكا اجرا مي‏‌‏شد؛ در ايران نيز از آن پيروي گرديد.
‏سرويس
‏در واليبال نيز مانند تنيس قسمت اعظم بازي از سرويس تشكيل شده است و بايد از پشت خط پايان و يا گوشه سمت راست بازي زده شود ولي در موقع سرويس توپ بايد از بالاي تور رد شود و در زمين تيم مقابل فرود آيد.
‏سروي كه روي خط مركزي زده مي‏‌‏شود
‏اين سرو باعث مي‏‌‏شود تا تيم مقابل براي دفاع دچار دردسر شود و اگر چنين شود تيم شما امتياز مي‏‌‏گيرد.
‏در بازي‏‌‏هاي المپيك 1968 ‏«‏رودي سروارا‏»‏ تيم شوروي را به وسيلة چيني سروهايي مجبور به شكست كرد. ياد گرفتن كنترل اين سرو مشكل است. زيرا شما درست روي خط مركزي قرار گرفته‏‌‏ايد و زدن اين سرو در محل مورد نظر احتياج به تمرين و صرف وقت دارد. ولي چون وسيلة خيلي خوب و مؤثري در مقابل حريف است تمرين روي آن نيز ارزش دارد. وقتي شما مي

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 3841 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 12

حجم فایل:17 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل