آزمايش تعيين حد رواني خاك 6 ص
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 6 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
آزمايش تعيين حد رواني خاك
هدف از آزمايش :
حد رواني يك خاك مقدار رطوبتي است كه در آن خاك از حالت خميري به حالت مايع تبديل مي شود . درصد رطوبتي كه به ازاي آن با زدن 25 ضربه به فنجان شيار ايجاد شده درنمونه خاك داخل فنجان بسته مي شود حد رواني ناميده مي شود . ميزان بسته شدن شيار بايد 7/12 ميلي متر باشد .
وسايل مورد نياز :
كاردك يا چاقوي برشي : با تيغه اي كه حدود 75 تا 100 ميليمتر طول و حدود 20 ميليمتر عرض دارد .
ظروف : يك ظرف چيني ترجيحا بدون لعاب يا ظرفي از جنس مشابه با قطر حدودا 115 ميليمتر .
دستگاه كاساگراند ( دستگاه حد رواني )
ترازو: با دقت 1/0 گرم
گرمخانه يا OVEN : براي خشك كردن نمونه ها در دماي
شيار زن : كه داراي دو نوع زير مي باشد .
شيار زن انحنا دار : در استاندارد AASHTO از اين نوع شيار زن استفاده مي شود . شعاع انحناي داخلي آن 22 ميليمتر مي باشد . سطح تماس آن با فنجان دستگاه كاساگراند 2 ميليمتر مي باشد .
شيار زن مسطح : اين شيار زن بيشتر براي استاندارد ASTM استفاده مي شود .
دو روش براي آزمايش حد رواني وجود دارد :
روش تك نقطه اي : در اين روش حد رواني نمونه اي با 15 تا 25 ضربه را از فرمول زير بدست مي آوريم .
كه در آن WN درصد رطوبت و N تعداد ضربه مي باشد .
2- روش سه نقطه اي : اين روش نسبت به روش تك نقطه اي آسانتر است ولي احتياج به زمان بيشتري دارد . در اين روش بصورت زير عمل مي شود :
شرح آزمايش :
ابتدا در حدود 250 گرم خاك رد شده از الك 40 را روي شيشه ريخته و آنرا بصورت مخروطي شكل در مي آوريم و داخل مخروط را مقداري آب مي ريزيم و آنرا بوسيله كاردك كاملا ورز مي دهيم . پس مقداري از آنرا بوسيله كاردك برداشته و روي فنجان دستگاه كاساگراند قرار مي دهيم و به شكل زير فنجان را مي پوشانيم .
با شيار زن شياري در وسط آن ايجادمي كنيم .
مقدار آبي كه به نمونه اضافه كرده ايم بايد به اندازه اي باشد كه تعداد ضربات به 25 تا 35 ضربه برسد. نمونه را داخل ظرف ريخته و آنرا وزن مي كنيم و سپس داخل گرمخانه مي گذاريم تا خشك شود .
مقدار كمي آب به نمونه اضافه مي كنيم تا تعداد ضربات به 20 تا 30 برسد و نمونه را داخل گرمخانه مي گذاريم تا خشك شود .
دوباره مقداري آب به آن اضافه كرده و آنرا بخوبي ورز مي دهيم . نمونه را روي دستگاه گذاشته و رطوبت آن بايد طوري باشد كه تعداد ضربات به 15 تا 25 برسد.
نمونه ها را پس از 16تا 24 ساعت از داخل گرمخانه بيرون آورده و وزن مي كنيم و سپس درصد رطوبت آنها را حساب مي كنيم .
71/6=مقدار رطوبت ظرف AM-1
15/6=مقدار رطوبت ظرف A-75
11/6= مقدار رطوبت ظرف A-1
19/23= وزن خاك خشك A-m-1
29/2= وزن خاك خشك A-75
87/19=وزن خاك خشك A-1
= درصد رطوبت Am-1
= درصد رطوبت A-75
درصدرطوبت A-1
و بر طبق نمودار رسم شده در فرم LL مي شود :
آزمايش حد خميري
هدف از آزمايش :
عبارتست از حداقل مقدار رطوبتي كه در آن مقدار خاك به حالت خميري باقي خواهد ماند . بطور كلي نشانه خميري يك خاك عبارتست از تفاضل عددي بين حد رواني و حد خميري :
PI=LL-PL
وسايل مورد نياز :
كاردك
ظروف قوطي رطوبت
شيشه
ترازو بادقت 01/0 گرم
گرمخانه : دماي
شرح آزمايش:
ابتدا 20 گرم از خاكي را كه LL آن مشخص شده را برداشته و آنرا با سرعت حدود 70 تا 80 دور بر دقيقه روي سطح شيشه اي بصورت فليه در مي آوريم طوريكه قطر فتيله ها به حدود 2/3 ميليمتر برسد . موقعي كه تركهاي ريز در آن مشاهده گرديد آنرا به تكه هاي 8و9 گرمي جدا كرده و درصد رطوبت دو نمونه را بدست مي آوريم .