تحقیق آمار وضعيت ازدواج و طلا 15 ص
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 18 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
بررسي وضعيت ازدواج و طلاق در كشور طي سالهاي 1386-1375
اشاره: يكي از مهمترين منابع آمارهاي جمعيتي، دادههاي ثبت احوال كشور است كه هر ساله در مورد چهار واقعه تولد، مرگ، ازدواج و طلاق جمعآوري ميشود. آنچه در مورد اين آمارها بايد مورد توجه قرار گيرد كيفيت اطلاعات جمعآوري شده است. دسترسي به ثبت دقيق وقايع جمعيتي جمعيتشناسان را در تجزيه و تحليل دقيقتر وقايع جمعيتي ياري خواهد رساند و شاخصهاي دقيقتري در ارتباط با اين وقايع در اختيار جمعيتشناسان و ساير محققان براي انجام مطالعات و تحقيقات مرتبط در اختيار قرار خواهد داد. دسترسي به ثبت دقيق اطلاعات جمعيتي يكي از اهداف توسعهاي هر كشوري است و كشور جمهوري اسلاميايران در سالهاي اخير در ارتباط با ثبت وقايع حياتي چهارگانه به موفقيتهاي قابل توجهي دست يافته است. پوشش ثبت آمار مواليد كشور در سالهاي اخير بهبود قابل توجهي داشته و با توجه به اينكه پوشش ثبت مواليد به صد درصد نرسيده اما ثبت اين آمارها به سطح قابل قبولي رسيده است. ميزان ثبت ازدواج و طلاق نيز با توجه به مشكلاتي كه وجود دارد از كيفيت قابل قبولي برخوردار است. مسأله مهم در ارتباط با ثبت مواليد، ازدواج و طلاق توجه به ثبت مواليد برحسب سن مادر و ثبت ازدواج و طلاق بر حسب سن است كه ثبت اين آمارها با كيفيت مناسب كمكهاي زيادي براي انجام تحقيقات جمعيتي و دستيابي به شاخصهاي مناسب در اين مورد خواهد داشت. در اين گزارش وضعيت و تحولات ازدواج و طلاق با استفاده از آمارهاي ثبت احوال كشور و اطلاعات سرشماري سال 1385 مورد بررسي و تحليل قرار گرفته است
3
.
ازدواج و زناشويي به تغيير وضع فرد از حالت هرگز ازدواج نكرده به حالت ازدواج كرده اطلاق ميشود. افرادي كه بعد از ازدواج حالات ديگري مانند بيوه بودن (بر اثر فوت همسر يا طلاق) پيدا ميكنند نيز از نظر آمارهاي جمعيتي ازدواج كرده محسوب ميشوند.در جمعيتشناسي، ازدواج در واقع اقدام دو فرد براي تشكيل يك كانون خانوادگي بوده كه اين اقدام ممكن است به يكي از صور قانوني، شرعي، عرفي يا به گونهاي كه جامعه آن را ميپذيرد، مصداق يابد. ازدواج يك پديده اجتماعي مورد مطالعه در جمعيتشناسي است كه تحت تأثير ارزشهاي برتر اجتماعي قرار دارد و در اثر
3
آن شكل و انواع خاصي پيدا ميكند. تغيير وضع فرد از حالت هرگز ازدواج نكرده به حالت ازدواج كرده را ازدواج بار اول ميگويند و شاخصها و سنجههاي مربوط به ازدواج را براساس آن محاسبه ميكنند.
انحلال ازدواج داراي پيامدهاي متعددي ازجمله پيامدهاي جمعيتي، اقتصادي و اجتماعي است كه اين پيامدها نقطه مقابل پيامدهاي ازدواج هستند. در تعريف علمي، طلاق به معني خروج فرد از جامعه دارندگان همسر است. بنابراين طلاق براي تقليل جامعه در معرض رويداد باروري عمل ميكند. در ارتباط با تعريف طلاق ميتوان گفت كه طلاق عبارت است از انحلال نهايي و قانوني يك ازدواج و جدايي زن و شوهر براساس حكم دادگاه كه به هر دوي آنها حق قانوني يا مذهبي ازدواج مجدد را براساس قوانين هر كشور ميدهد.
ازدواج و طلاق از رويدادهاي مهم حياتياند كه در آنها بر خلاف رويدادهايي مانند تولد و مرگ، طرفين در محدودههاي قانوني و محدودههاي ديگري كه در عمل به آنها اضافه ميشود حق انتخاب و تصميمگيري دارند. آمارهاي ازدواج و طلاق و نسبتهاي مربوط به آنها متأثر از وضعيت اقتصادي، اشتغال و بيكاري، امنيت شغلي، سنتها، جرايم و ... است كه همه آنها با يكديگر در ارتباط هستند و تغييرات عوامل بيانشده آمارهاي ازدواج و طلاق و نسبتهاي آنها را تحتتأثير قرار ميدهد. اغلب كشورها به روشها و درجههاي مختلفي وضعيت زناشويي را ثبت ميكنند و نسبت ازدواجهاي ثبت شده در كشورهاي مختلف، متفاوت و با الزامهاي قانوني و مذهبي در ارتباط است.
ثبت رويدادهاي ازدواج و طلاق با مسايل و مشكلات
4
ثبت رويدادهاي ازدواج و طلاق با مسايل و مشكلات متعددي مواجه است كه از آن جمله ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
- كماكان بخشي از ازدواجها كه به طور شرعي صورت ميگيرد به ادارههاي ثبت احوال گزارش نميشود.
- برخي ازدواجها به دليل اينكه يكي از زوجين يا هر دو فاقد شرايط ثبت قانوني بودهاند به دليل منع قانوني يا ثبت نميشوند يا ثبت آنها با تأخير صورت ميگيرد. اين ازدواجها به صورت اقرارنامهاي به شكل قانوني به رسميت شناخته شده و اغلب به صورت شرعي صورت ميگيرد.
- نبودن محضرهاي ثبت ازدواج در برخي از مناطق كشور.
- عدم اطمينان از گزارش كامل ازدواجهاي ثبت شده به سازمان ثبت احوال كشور.