تحقیق بهره برداري اسکرابر 2گچساران

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 109 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏2
‏مقدمه :
‏كشور ما يكي از كشورهاي نفت خيزجهان مي باشد و بيشتر درآمد اقتصادي آن از طريق صادرات نفت به كشورهاي خارجي تامين مي شود, يا به طور كلي پايه اقتصادي كشور ما صنعت نفت مي باشد , و هر گونه لغزش و كم كاري در اين صنعت خسارات شديد و جبران ناپذيري به اقتصاد مملكت وارد مي كند . پس بايد به فكر اين صنعت باشيم , و براي هرچه بهتر و بيشتر استفاده كردن از اين منبع عظيم انرژي بايد تلاش و كوشش خستگي ناپذيري انجام دهيم , تا با پيشرفت علم و تكنولوژي و ساخت صنايع جديد و پيشرفته و روشهاي بهينه و كارآمد از به هدر رفتن انرژي جلوگيري كنيم , و عوامل به ظاهر نا كارآمد را به طريقي در جهت استفاده مفيد به كار گيريم , براي مثال همين واحدهاي ايستگاههاي تقويت فشار ضعيف به همين منظور جهت استفاده هر چه بيشتر و بهتر از منابع نفتي(چاههاي نفتي) كه بهره برداري از آن مشكل شده است تاسيس شده است .
‏مي دانيم كه ابتدا محل چاههاي نفت را گروه مهندسين اكتشاف نفت توسط دستگاههاي مخصوص و ويژه , مشخص مي كنند , سپس در آن محل توسط گروه مهندسي حفاري چاههاي نفت, چاه نفت حفاري شده و نفت از چاهها استخراج ‏ ‏مي شود . همراه نفت استخراج شده يك سري گازها و همچنين بخار آب و آب شور و گازH2S ‏ و غيره بيرون مي آيند . در كشورهايي كه به فن آوري خالص سازيگازها دستيابي ندارند ,گازهايي را كه همراه نفت از چاهها استخراج مي شود مي سوزانند كه اين كار در كشورهايي مانند نيجريه و بعضي كشورهاي ديگر هنوز انجام مي شود . ولي در كشور ما با استفاده از فن آوري خالص سازي گازها , گازهاي استخراجي از چاههاي نفت و گازهاي جدا شده از نفت در قسمت بهره برداري را به ايستگاههاي تقويت فشار ضعيف انتقال مي دهند در اين ايستگاهها گاز را توسط واحد گليگول نمگيري مي كنند وفشار گاز را در آن ايستگاه تا حدودي بالا مي برند , و بعد آن را به ايستگاه فشار قوي منتقل مي كنند ,كه در ايستگاه فشارقوي , فشار گاز را همچنان بالاتر مي برند و آن را جهت تزريق به مخازن نفت در زير زمين مورد استفاده قرار مي دهند اين كار براي استفاده بهتر از منابع نفتي است كه فشار آن كم شده و استخراج نفت از آن با مشكل انجام مي گيرد بنابراين همانطور كه گفته شد مي توان از عواملي كه به ظاهر قابل استفاده نيستند استفاده مفيد و موثر نمود و اين مهم در صورتي امكان پذير مي باشد كه نيروي متخصص ما از ظرفيتهاي علمي خود بهتر و مفيدتر استفاده كنند.
‏2
‏3
‏اسكرابر ها :
‏كار اسكرابر اين است كه هنگامي كه گاز وارده واحد صنعتي تقويت فشارضعيف شماره2 گچساران مي شوند ,همراه گازها مايعاتي نيز مي باشند كه اين مايعات توسط اسكرابراز گاز خارج مي شوند.
‏ همچنين هنگامي كه گاز خروجي از كمپرسور كه دماي بالايي دارد را خنك مي كنند چون كه فشار خروجي از كمپرسور زياد است بنابراين در اين قسمت نيز ممكن است ,كه مقداري از اين گاز مايع شود ,كه دوباره اين مايعات توسط اسكرابر گرفته مي شود.
‏شكل اسكرابر به صورت زير مي باشد:
‏5
‏خروجي از اسكرابر
‏ورودي به اسكرابر
‏كمپرسور:(compressor)
‏كمپرسورها كارمتراكم كردن گازهارا برعهده دارند زيرا گازهايي كه از چاهها تا ايستگاه مي آيند افت فشار پيدا مي كنند وهمچننين گازي كه از قسمت بهره برداري وارده ايستگاه مي شوند گازي با فشار كم مي باشند .

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4186 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 109

حجم فایل:87 کیلوبایت

 قیمت: 12,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل