پاورپوینت علم بیومتریک و اثر انگشت
دسته بندي :
علوم پایه »
دانلود پاورپوینت های علمی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..pptx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد اسلاید : 85 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..pptx) :
1
علم بیومتریک و اثر انگشت
بنام دانای توانا
از دیر باز انسان برای بقا، نیاز به تشخیص دوست از دشمن داشته است و تشخیص هویت برای وی امری حیاتی بوده و هست، لذا امروزه سعی در مکانیزه سازی سیستمهای شناسایی یا تشخیص هویت شده است. "این پیشرفتها دلیل بر نیاز جامعه و جهان است ".نیازی که پیشرفت در آن باعث کاهش تخلفات، افزایش امنیت، تسریع در امور روزمره و ... شده است. در گذشته جهت شناسایی جرم و جنایتکار، از روال شناسایی اثر انگشت و چهره نگاری استفاده میشده، اما اکنون سیستمهای مکانیزهای ایجاد شده است.
2
تاریخچه انگشت نگاری بر روی سفالینههای جا مانده از تمدن بابل، چین و یونان و همچنین دیوار مقبرههای مصری، اثر انگشت افراد پیدا شدهاست. گرچه برخی از این آثار برای تزیین و یا تصادفی بر جای مانده، اما آثار انگشت سفالینههای بابلی چنان عمیق است که در واقع برند پدید آورنده آن است. در هزاره دوم قبل از میلاد بابلیها از اثر انگشت به عنوان امضا استفاده میکردند. در چین باستان، مقامات رسمی از سفالینه اثر انگشت برای مهر نمودن اسناد استفاده میکردند.با ابداع کاغذ و ابریشم در چین، قراردادهای رسمی با فشردن دست بر روی اسناد مهر میگردید.۸۵۰ سال قبل از میلاد یک بازرگان عرب با نام ابو زید حسن شاهد رسمیت یافتن اسناد وامها در چین بودهاست. تا سال ۷۰۲ قبل از میلاد، ژاپنیها نیز از روش چینیها برای رسمیت بخشیدن به اسناد استفاده میکردند.
3
گرچه احتمالاً مردم در دوران باستان نمی دانستند که اثر انگشت میتواند افراد را به صورت منحصربه فرد شناسایی نماید، اما در زمان حمورابی، کسانی که دستگیر میشدند انگشت نگاری میشدند. رشید الدین همدانی، طبیب برجسته ایرانی در کتاب جامع التواریخ به رسم چینیها در شناسایی افراد از طریق اثر انگشت اشاره کرده و توضیح دادهاست که " شواهد و تجربیات نشان میدهد که هیچ دو نفری اثر انگشت کاملاً یکسان ندارند". در این زمان در ایران نیز از اثر انگشت شصت برای مهر نمودن اسناد استفاده میکردند.
4
عدهای از زیستشناسان معتقدند که علت به وجود آمدن خطوط سرانگشتان کمک به تشخیص گرمی و سردی و زبری یا نرمی اجسام است. در حالیکه عده دیگری علت این امر را افزایش اصطکاک و جلوگیری از لغزیدن دست انسان در گرفتن اجسام میدانند. علت اهمیت علم انگشتنگاری، کمک آن به تشخیص هویت واقعی افراد و خصوصاً مجرمان و متهمان است. حتی با کمک این علم میتوان شغل برخی از افراد را مشخص کرد.
5