دانلود مقاله زعفران 14 ص
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 24 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
مقدمه:
زعفران از جمله محصولاتي است كه كاشت آن از گذشته دور در مناطق جنوبي خراسان معمول بوده است و در بين گياهان ايران مناسب ترين زراعت كشت متراكم ( Antensive) براي نقاط محروم ودور افتاده كشور است چرا كه اغلب مناطق زعفران كاري كشور در فاصله دوري از مركز واقع شده و فاقد استعداد هاي صنعتي و امكانات توليدي ديگر مي باشند و چون در محدوديت شديد و ادواري آب كشاورزي نيز به سر مي برد.
در سال 79-78 نيز سطح كشت زعفران 41325 هكتار گزارش شده كه با توجه به معضل خشكسالي 5/125تن محصول توليد شده است كه از اين مقدار توليد حدود 110تن آن به ارزش تقريبي 40ميليون دلار به خارج از كشور صادر شده است.
به رغم سهم ايران در توليد و صادرات زعفران، كشور ما نقشي در تجارت بين المللي آن ندارد و حاكميت بازار زعفران دنيا فعلا در دست اسپانيا است و اين كشور تا اين اواخر محصول ايران را به نازل ترين قيمت خريده و آن را در بسته بندي هاي خود به نام اسپانيا به بازارهاي جهاني عرضه نموده است.
2
1- دانستني هاي عمومي
1- 1 تاريخچه كشت و گسترش زعفران در ايران
زعفران از گياهان بومي فلات ايران است كشت اين گياه از گذشته بسيار دور، در بسياري از مناطق مركزي ايران متداول بوده است در زمان فتح ايران توسط اعراب ايراني ها به زعفران ”لاركيماس ” مي گفتند سپس با گسترش فرهنگ عربي در گويش فارسي، اين واژه به ” الزعفران ” و پس از آن به زعفران تغيير نام داد كشت زعفران توسط اعراب در قرن دهم ميلادي در اسپانيا رواج يافت و در پي آن در قرن هجدهم ميلادي كشت آن در انگلستان در ناحيه اي به نام Walden گسترده شد كه امروزه اين محل به نام Saffron Walden معروف است كشت زعفران در حال حاضر در ايران در مناطق خراسان جنوبي، كرمان، استان مركزي، يزد و به ويژه اصطهبانات فارس منحصر گرديده است.
1-2 مشخصات گياهان و پراكنش آن :
زعفران Saffron گياهي است از تيره زنبقيان Iridaceae از جنس كروكس Crocus كه پراكندگي آن از پرتقال و مراكش در غرب اسپانيا گرفته تا قرقيزستان و ايالت سين كيانگ چين ادامه مي يابد.
كروكس ها گياهاني هستند دائمي، علفي، زينتي، كوتاه كه در اوايل پائيز يا در اوايل بهار گل ميدهند.
كروكس : داراي ساقه زير زميني مدور، سخت، گوشتدار و تو پر بوده كه پوسته فيبري قهوه اي رنگي آن را احاطه نموده است. ساقه زير زميني زعفران را در اصطلاح كشاورزان پياز و در گياه شناسي به آن بنه يا كرم Corm مي گويند. پوشش فيبري روي بنه ها يا كرم ها بر اساس نوع بافت در كروكس ها مختلف و متفاوت است كه اين خود موجب تشخيص كروكس ها از يكديگر مي گردد.
انواع پوشش ها در زعفران ها به شرح زيرند :
مشبك Reticulated Fibres
حلقوي Annulated Fibres