دانلود مقاله نظام دیوانی در عهد سلجوقیان 590 17 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 17 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏سلجوقیان
‏پرش به: ‏ناوبری‏, ‏جستجو
‏اوج محدوده فرمانروایی سلجوقیان
‏سَلجوقیان‏ یا سَلاجقه، یا آل سلجوق، نام دودمانی است که در قرن‌های پنجم و ششم هجری قمری (یازدهم و دوازدهم میلادی) بر بخش‌های بزرگی از آسیای غربی، شامل ایران کنونی، فرمانروایی داشتند.
‏ [‏ویرایش‏]‏ ‏پیشینه سلجوقیان
‏پیشینه سلجوقیان
‏تندیس سر یک شاهزاده سلجوقی. قرن دوازده میلادی. نگهداری در ‏موزه متروپولیتن نیویورک‏.
‏سلجوقیان در اصل ‏غزهای‏ ‏ترکمن‏ بودند که در دوران ‏سامانی‏ در اطراف دریاچه ‏خوارزم‏ (‏آرال‏)، ‏سیردریا‏ و ‏آمودریا‏ می‌‌زیستند.
‏3
‏سلجوقیان که به ‏اسلام‏ رو آورده بودند، بعد از ریاست ‏سلجوق بن دقاق‏، نام سلاجقه را به خود گرفتند و به ‏سامانیان‏ در مبارزه با دشمنانشان بسیار کمک کردند. پسر سلجوق بنام ‏میکاییل‏ که بعد از مرگ او ریاست این طایفه را بعهده داشت، چندین حکم جهاد برای مبارزه با (به قول مورخین) کفار صادر کرد.میکاییل سه پسر داشت به نامهای ‏یبغو‏، ‏چغری‏ و ‏طغرل‏. این قبیله که یک‌بار در زمان سلجوق بن دُقاق به دره ‏سیحون‏ کوچ کرده بودند، بار دگر بعد از مرگ سلجوق به سرکردگی سه پسر زاده‌اش به نزدیکی پایتخت سامانیان کوچ کردند. اما سامانیان از نزدیکی این طایفه به پایتخت احساس خطر کردند؛ بنابراین سلاجقه بار دگر از روی اجبار بار سفر بسته و به بغرا خان افراسیابی پناه بردند. این حاکم از سر احتیاط، طغرل پسر بزرگ را زندانی کرد. ولی طغرل به کمک برادر خود چغری از زندان رهایی پیدا کرد و با طایفه خود به اطراف بخارا کوچ کردند.در سال ۴۱۶ هجری ترکان سلجوقی به ریاست اسرائیل بن سلجوق برادر میکاییل دست به شورش زدند. اما ‏سلطان محمود‏ او را گرفت و در هند زندانی کرد. از طرف دیگر گروهی از یارانش دست به شورش زدند.
‏[‏ویرایش‏]‏ ‏طغرل
‏ابتدای سلطنت سلجوقیان را باید با خطبه سلطنت برای ‏رکن الدین ابوطالب طغرل بن میکاییل بن سلجوق‏ در تاریخ شوال ۴۲۹ هجری در ‏نیشابور‏ دانست. طغرل به کمک ‏ابوالقاسم علی بن عبدالله جوینی‏ معروف به سالار پوژکان، که همواره در دستگاه قدرت طغرل باقی ماند، به ‏نیشاپور‏ وارد و سلطنت را آغاز کرد. طغرل برای خود اسم اسلامی ‏رکن‌الدین ابوطالب محمد‏ را انتخاب کرد و این نام و مقام مورد تأیید خلیفه عباسی قرار گرفت. طغرل وزیری با کفایت که او را هم‌رده ‏خواجه نظام‌الملک طوسی‏ می‌دانند به نام ‏عمیدالملک کندری‏ داشت و سیاست و تدبیر او به طغرل بسیار کمک کرد.

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3963 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 17

حجم فایل:82 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل