دانلود مقاله وضع حجاب در جاهليت عرب 48 ص
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 48 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
وضع حجاب در جاهليت عرب
تا آنجا كه من در كتابهاي مربوطه خواندهام در ايران باستان و در ميان قوم يهود و احتمالا در هند حجاب وجود داشته و از آنچه در قانون اسلام آمده سختتر بوده است. اما در جاهليت عرب حجاب وجود نداشته است و بوسيله اسلام در عرب پيدا شده است.
ويل دورانت در صفحه 30 جلد 12 تاريخ تمدن (ترجمه فارسي) راجعبه قوم يهود و قانون تلمود مينويسد :
« اگر زني به نقض قانون يهود ميپرداخت : چنانكه مثلا بي آنكه چيزي بر سر داشت به ميان مردم ميرفت و يا در شارع عام نخ ميرشت يا با هر سخني از مردان درد دل ميكرد يا صدايش آنقدر بلند بود كه چون در خانهاش تكلم مينمود همسايگانش ميتوانستند سخنان او را بشنوند، در ان صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهريه او را طلاق دهد ».
عليهذا حجابي كه در قوم يهود معمول بوده است از حجاب اسلامي چنانچه بعداً شرح خواهيم داد بسي سختتر و مشكلتر بوده است.
در جلد اول تاريخ تمدن صفحۀ 552 راجعبه ايرانيان قديم ميگويد :
« در زمان زردشت زنان منزلتي عالي داشتند، با كمال آزادي و با روي گشاده در ميان مردم آمد و شد ميكردند ... »
آنگاه چنين ميگويد :
2
« پس از داريوش مقام زن مخصوصاً در طبقه ثروتمندان تنزل پيدا كرد، زنان فقير چون براي كار كردن ناچار از آمد و شد در ميان مردم بودند آزادي خود را حفظ كردند، ولي در مورد زنان ديگر، گوشهنشيني زمان حيض كه برايشان واجب بود رفتهرفته امتداد پيدا كرد و سراسر زندگي اجتماعيشان را فرا گرفت، و اين امر خود مبناي پردهپوشي در ميان مسلمانان به شمار ميرود، زنان طبقات بالاي اجتماع جرأت آن را نداشتند كه جز در تخت روان روپوشدار از خانه بيرون بيايند، و هرگز به آنان اجازه داده نميشد كه آشكارا با مردان آميزش كنند، زنان شوهردار حق نداشتند هيچ مردي را ولو پدر يا برادرشان باشد ببينند، در نقشهائي كه از ايران باستان بر جاي مانده هيچ صورت زن ديده نميشود و نامي از ايشان به نظر نمي رسد ... »
چنانكه ملاحظه ميفرمائيد حجاب سخت و شديدي در ايران باستان حكمفرما بوده، حتي پدران و برادران نسبت به زن شوهردار نامحرم شمرده ميشدهاند.
به عقيدۀ ويل دورانت مقررات شديدي كه طبق رسوم و آئين كهن مجوسي درباره زن حائض اجرا ميشده كه در اتاقي محبوس بوده همه از او در مدت عادت زنانگي دوري ميجستهاند و از معاشرت با او پرهيز داشتهاند سبب اصلي پيدا شدن حجاب در ايران باستان بوده است.
در ميان يهوديان نيز چنين مقرراتي درباره زن حائض اجرا ميشده است.
اما اينكه ميگويد :