پروژه كارآفريني كشت گندم وپنبه
دسته بندي :
پروژه »
دانلود پروژه های آماده دانشجویی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 22 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
بسم الله الرحمن الرحيم
آموزشكده عالي فني امام علی (ع)
پروژه كارآفريني
زراعت
(گندم، پنبه)
فهرست مطالب
1- چگونگي انتخاب موضوع كارآفريني
2- تاريخچه
3- نحوه بررسي و تحقيق مبتني به علم و شيوه هاي علمي گردآوري اطلاعات راجع به موضوع كارآفريني
4- نحوه يا راهنماي تأمين اعتبار فعاليت شركت
5- طراحي و برنامه ريزي سنكل كلي كار
6- امكانات و تأسيسات مورد نياز و سازماندهي وظايف هر شخص
7- راهنماي تأمين نيروي انساني
8- نحوه زمان بندي خط توليد و چه زماني شروع مي شود نيروي انساني هر خط توليد بازار محصولات
9- نمودار هرم سازماني
10- چگونگي تهيه مواد اوليه
11- راجع به انبار و انبارداري
12- بازاريابي و توزيع و فروش
13- نحوه قسط بندي
14- محاسبات فني- نقشه تجهيزات
15- محاسبات مالي
16- نتيجه گيري
17- منابع و مأخذ
1- چگونگي انتخاب موضوع كارآفريني:
با توجه به امكانات اوليه موجود در كارآفرين از قبيل زمين و وسايل كشاورزي كه ركن اصلي اين شغل مي باشد اين موضوع انتخاب گرديد.
بعد از اين موضوع نيز تجارب كافي در اين كار و نيز علاقه اي كه به اين شغل دارم و از همه مهمتر يك شغل اشتغالزا ضروري براي جامعه مي باشد.
آب و هواي خوب زمين هاي حاصلخيز منطقه نيز يكي ديگر از عوامل انتخاب اين موضوع است.
2-زراعت
تاريخچه1: گندم در نقاط مختلف دنيا و در شرايط مختلف آب و هوايي كشت مي گردد و محصول آن بمصرف تأمين غذايي ضروري و اوليه انسان مي رسد، قرنها پيش از گندمهاي وحشي بدست آمده اند. گندمهاي وحشي در ابتدا از نظر اشغال سطح زمين بصورت كنوني وجود نداشته بلكه در بعضي نقاط بمقدار زياد، در برخي مناطق كمتر و در پاره اي از نقاط اصلاً وجود نداشته اند. عوامل متعدد مانند حركت يخچالها، رودخانه ها، رگبار، سيل، تغييرات آب و هوايي و همچنين وجود و دخالت انسان و حيوانات و پرندگان موجب انتقال بذر آنها از نقطه اي به نقاط ديگر شده و به تدريج انتشار و ازدياد يافته اند.
طبق مدارك موجود يكي از نباتاتي كه از قديم در دنيا كشت مي شده گندم مي باشد و منطقه پيدايش آن ابتدا در سوريه و فلسطين بوده و از آنجا به مصر و بين النهرين و سپس به ايران آمده و بعداً از طريق ايران به هندوستان، تركستان، چين و روسيه و بالاخره به اروپا رفته و سپس به ساير نقاط دنيا انتقال يافته است. در مورد تاريخچه اصلاح گندم هيچگونه مدرك دقيقي در دست نيست لكن آنچه مسلم است طبيعت بخودي خود در اين كار دخالت داشته و به مرور زمان در گندم تغييراتي به وجود آمده و هيبريداسيون طبيعي در بين ارقام مختلف بوقوع پيوسته است.
در ايران كار اصلاح و هيبريداسيون گندم از سال 1309 در كرج و ورامين شروع و اولين هيبريد بين دو رقم عطائي و شاه پسند براي تهيه گندم شاه پسند زودرس انجام گرديد، ولي از آن به بعد در اثر اصلاح گندمهاي مختلف، ارقام ديگري كه نسبت به شاه پسند برتري داشته بوجود آمده و بتدريج جايگزين گندم شاه پسند گرديدند.
تاريخچه 2
قدمت زراعت در ايران به قدمت تاريخ اين سرزمين كهن بر مي گردد كه از هزاران سال قبل از ميلاد مسيح رواج داشته است. از كشور ايران به عنوان يكي از مراكز اصلي ظهور گياهان زراعي در كتاب هاي مرجع نام برده شده است. براي مثال، گياه يونجه، (Medic ago sativa) براي اولين بار در ايران در 700 سال قبل از ميلاد مسيح كشت شده و يا اصلي ترين خاستگاه گياهاني چون گندم، چاودار وجو را دانشمندان ژنتيك، ايران را دانسته اند.
به جرأت مي توان گفت تقريباً اكثر گونه هاي زراعي جهان به دليل تنوع وسيع اقليمي، در ايران وجود دارند كه برخي در سطح ملي و تعدادي به عنوان گياهان محلي كشت مي شوند.
امروزه علي رغم توسعه و گسترش وسيع گونه هاي اصلاح شدة گياهان زراعي و جايگزين شدن به جاي گونه هاي قديمي اوليه، هنوز مي توان گياهان قديمي را كه از حيث ژنتيكي نيز اكثراً دست نخورده اند، در گوشه و كنار كشور پيدا كرد. به خاطر اهميت ژنيتكي گونه هاي قديمي و انواع وحشي آنان در سال 1362 ه.ش (1983 ميلادي) با تصميم دولت و همكاري IBPGR بانك ژن گياهي مجهزي تأسيس شد تا با جمع آوري و نگهداري علمي آنها بشر بتواند از اين گنجينه هاي گرانبها استفاده شايسته تري به عمل آورد و امروزه بيش از يكصد هزار نوع مولد ژنتيكي در اين بانك ژن ارزشمند در كرج، حدود 35 كيلومتري غرب تهران، نگهداري مي شود.
زيرا بخش زراعت، ستون فقرات كشاورزي ايران است و غلات نيز اصلي ترين مادة غذايي در سفر ايرانيان است. زراعت گندم كه از دهها قرن قبل از مسيح در كشور رايج بوده، امروزه بيش از 6 ميليون هكتار از سطح زير كشت را به صورت آبي و ديم اشغال كرده است و جو نيز پس از گندم بيشترين سطح زير كشت را دارد كه در مناطق كم آب تر و شورتر نسبت به گندم، زراعت مي شود. بيش از 600 هزار هكتار از زمين هاي زراعي كه عمدتاً در سواحل درياي خزر قرار دارند زير كشت برنج به صورت آبياري شده قرار دارد و ذرت نيز به عنوان يك گياه نوظهور كه در بيست سال گذشته در حال گسترش بوده، اكثراً به عنوان زراعت دوم، پس از برداشت گندم و جو توليد مي شود. حبوبات به سبب دارا بودن پروتئين بالا و دوران رشد نسبتاً كوتاه و نياز آبي كم، از ديرباز در كشور، علي الخصوص در غرب و شمال غرب گسترش
وسيعي يافته است كه نخود و عدس به صورت ديم كاري و لوبيا معمولاً به عنوان گياه آبي توليد مي شود.
گياهان صنعتي چون پنبه، چغندر، نيشكر و دانه هاي روغني در اكثر نقاط كشور و در فصول مختلف كشت مي شوند. البته نيشكر فقط در خوزستان در جنوب غرب كشور زراعت مي شود.
سبزيجات و صيفي جات نيز در حدود 750 هزار هكتار از اراضي با توليداتي حدود 17 ميليون تن در سال، علاوه بر تأمين نياز داخلي قسمتي از نياز همسايگان و كشورهاي منطقه را نيز برآورده كند.
يونجه نيز به عنوان اصلي ترين علوفة كشور، كه براي اولين بار در تمدن بشريت در ايران زراعت آن 700 سال قبل از ميلاد مسيح آغاز شده است، از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب در وسعتي معادل 540 هزار هكتار توليد مي شود.
نقطة عطف زراعت ايران را در 25 سال گذشته مي توان در گستردگي تحقيقات مربوط به آن دانست. به طوري كه در بيش از 250 مؤسسه و ايستگاه تحقيقاتي و دانشگاههاي كشور و هزاران محقق مسائل مربوط به اصلاح گياهان و تغذية گياه و نياز آبي گياهان و آفات و بيماريهاي گياهان زراعي را مورد بررسي قرار مي دهند و نتايج به دست آمده توسط كشاورزان در جهت افزايش توليد، مرتباً مورد استفاده قرار مي گيرد.
با توجه به اعتقادي كه سياستگذاران و كشاورزان كشور به سياست هاي توسعة پايدار كشاورزي پيدا كرده اند، كاربرد مواد شيميايي، به خصوص كابرد سموم كشاورزي با صرفه جويي بيشتري صورت مي گيرد و تا حد امكان در سالهاي اخير به جاي سم از مبارزات مكانيكي، بيولوژيكي و زراعي در مبارزه با آفات و علف هاي هرز استفاده مي شود.
يكي از مشكلات بزرگ در اقتصادي تر كردن توليدات زراعي و كاهش هزينه هاي توليد، خردتر شدن اراضي كشاورزي در هر نسل بر اثر اجراي قانون ارث در قرون گذشته است كه تا حدود زيادي نيز با سياستهاي توسعة پايدار كشاورزي مغايرت دارد. خوشبختانه مجلس شوراي اسلامي لايحه اي را تصويب كرد كه از خرد شدن اراضي و غير اقتصادي شدن توليدات كشاورزي جلوگيري كند. كه اكنون در مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال بررسي است.