اقتصاد چای در ایران 27 ص
دسته بندي :
انسانی »
اقتصاد
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 37 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
بسم الله الرَحمنِ الرَحيم
اقتصاد چاي در ايران
2
3
فهرست منابع
تاريخ چاي
بیانیۀ پیشنهادی نخستین همایش اقتصاد چای در ایران
هدف از تشکیل نخستین همایش اقتصاد چای در ایران
پیام دبیر نخستین همایش اقتصاد چای در ایران
پیام سندیکای کارخانجات چای شمال
راهکار اجرایی سیستم حراج چای
بررسی عوامل کاهش کمی و کیفی تولید چای
هم کنشی بین رفاه مصرف کننده و حمایت از تولید ملی
کشاورزی ، صنعت و بازرگانی چای گذشته ، حال ، آینده
اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین
نوشابه ي چاي
5
تاريخ چاي
براساس اسناد و مدارک موجود ، نخستين بار در سال 1262 شمسي مقارن سلطنت ناصرالدين شاه قاجار شخصي به نام حاج محمد حسين اصفهاني کشت چاي را در ايران آغاز نمود ، ولي به علل نامعلوم موفق نشد ؛ تا اينکه در سال 1279 شمسي مرحوم حاج محمد ميرزا کاشف السلطنه چايکار که در آن زمان ژنرال کنسول ايران در هند بود ، با کار و تلاش در مزارع چاي در هند موفق شد اصول و فنون چايکاري را بياموزد ؛ پس از آن با موافقت دولت هند دو هزار نهال را به ايران آورد.
وي با بررسي هاي قبلي ، بهترين محل کشت آن را زمينهاي حاصلخيز لاهيجان و تنکابن تشخيص داده بود ؛ شروع به کشت چاي در اين دو منطقه نمود و خوشبختانه موفق شد از آنها چاي مرغوبي برداشت نمايد.
البته بايد دانست که بر اساس افسانه اي قديمي ، چاي را 2737 سال قبل از ميلاد مسيح امپراتور چين کشف کرد.
گونه هاي مختلف گياه چاي به حالت وحشي در شمال هند ( آسام ) و مناطقي مانند تونکين و لائوس نيز مي رويد.
در حدود 800 سال پس از ميلاد مسيح ، لويو اولين کتاب را در زمينه چاي نوشت و موفق شد پس از مدتي روش هاي متفاوتي از زراعت و توليد چاي را در چين باستان تدوين نمايد و به همين دليل از سوي امپراطور وقت تشويق شد.
در کشور ژاپن اولين بار بذر چاي را يک کشيش بودايي به نام نيمس ، به منظور گسترش مذهب بودايي به اين کشور وارد کرد.
اولين اروپايي که از چاي استفاده کرد ، يک پرتغالي مسيحي به نام پدر جاسبر معروف به کروز در سال 1560 بود. کشور پرتغال با بهره گيري از نيروي دريايي و تکنولوژي خود توانست اولين امتياز بازرگاني را از کشور چين اخذ نمايد. پس از آن به کشور هلند انتقال يافت و سپس در ساير کشور هاي اروپايي نيز رواج يافت.
فرانسه و هلند از جمله کشورهايي بودند که کل اروپا را به استفاده از چاي تشويق نمودند.
پيتر استايوسانت اولين بار چاي را از هلند به نيوآمستردام ( نيويورک فعلي ) آمريکا وارد کرد و مهاجرين اين کشور از نوشابه چاي استقبال نمودند.
اولين محموله چاي بين سالهاي 1652 تا 1654 به انگلستان رسيد. بعدها اولين قوري ساخته شد و به آشپزخانه ها راه پيدا کرد . ابتدا چاي در ظروف چيني و سپس در قوري هايي از جنس نقره طبخ مي شد و روي شعله کوچکي گرم نگه داشته مي شد و بيشتر در ميهماني ها مصرف داشت