الکترونیک رشته برق (ورد)

دسته بندي : فنی » رشته برق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 19 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏0
‏فهرست مطالب
‏عنوان
‏الکترون‏ی‏ک
‏د‏ی‏ج‏ی‏تال
‏تراشه ‏ی‏ا‏ مدارات مجتمع ‏ی‏ا‏ آ‏ی‏ س‏ی
‏مبدلها ‏ی‏ا‏ حس کننده ها
‏مقاومت
‏د‏ی‏ود
‏خازن
‏آشنا‏یی‏ با م‏ی‏کرو‏ کنترلرها
‏منابع
‏الکترونیک
‏الکترونیک ‏مطالعه و استفاده از وسائل الکتریکی ای می باشد که با کنترل جریان ‏الکترون ‏ها یا ‏ذرات باردار الکتریکی ‏دیگر در اسبابی مانند ‏لامپ خلا ‏و ‏نیمه هادی ‏ها کار می کنند. مطالعه محض چنین ‏وسائلی ، شاخه ای از ‏فیزیک ‏است، حال ‏آن که طراحی و ساخت ‏مدارهای الکتریکی ‏جزئی از رشته های ‏مهندسی برق، ‏الکترونیک ‏و ‏کامپیوتر ‏می باشد.
‏2
‏سالهاست که ‏واژه" الکترونیک" به طور مکرر در میان مردم استفاده می شود به طوریکه هر شخصی ‏برداشت انفرادی خود را از این علم ویا موارد کاربردی آن مطرح می کند ، اما به صورت ‏کلی عمدتا تعاریف و برداشتهایی که از این واژه عنوان می شود کامل نبوده و برداشتهای ‏ظاهری عملا نمی تواند اهمیت و نفوذ روز افزون الکترونیک را در ارتباط باصنایع ‏گوناگون بیان کند.
"‏الکترونیک" به طیف گسترده ای از ‏الکتریسیته ‏اطلاق می شود که با حرکت ‏الکترون‏ها ‏در انواع مدارات نیمه هادی سر و کار دارد . اختراع IC‏ها سبب آن شده است که دگر گونی ‏های فراوانی در این علم پدیدار گشته و سیستمهای مدرن الکترونیکی از جمله مدارهای ‏کنترل از راه دور ، ‏ماهواره ‏های فضایی ‏، ‏رباتها و ... را پدید آورد.
‏در حال ‏حاضر الکترونیک کلید فتح شگفتیهای جهان است و با تمام علوم و فنون موجود به نحوی ‏پیوند خورده است . از وسائل ساده خانگی تا پیچیده ترین تکنیک های فضایی همه جا صحبت ‏از تکنولوژی فراگیر الکترونیکی است و امروز صنعت مدرن بدون الکترونیک و تکنولوژی ‏های وابسته به آن عملا مطرود و از کار افتاده است .
‏پیشرفت علم الکترونیک و ‏وسعت حوزه عملکرد آن امروز بر همگان روشن است. علاوه بر وسائل الکترونیکی از جمله ‏دستگاههای مخابراتی مثل ‏رادیو ‏،‏تلویزیون ‏، ‏ضبط صوت ‏و تصویر ،انواع وسائل ‏پزشکی ‏، صنعتی ‏،نظامی ، در دیگر وسائل غیر الکترونیکی هم ، کمتر وسیله ای را می توان یافت که ‏الکترونیک در آن دخالتی نکرده باشد. از جمله در ‏اتومبیل ‏و صنایع حمل و نقل ، وسائل خانگی ‏مثل ‏ماشین لباسشوئی ‏،‏جاروبرقی ‏و امثال آن نقش الکترونیک بسیار فعال و جالب توجه شده است.
‏با توجه به این ‏مختصر می توان نتیجه گرفت که امروزه ، دیگر الکترونیک علم و یا تخصص ویژه افرا ‏تحصیلکرده دانشگاهی و متخصصین این رشته نیست و بر همه افرادی که به نحوی با امور ‏فنی درگیرند لازم است بفراخور حرفه خویش از این رشته اطلاعی داشته باشند.
‏مهندسان الکترونیک با خلق وعملکرد سیستمهای بسیار متنوعی سر وکار دارند که ‏به منظور برآوردن نیازها و خواسته های جامعه طراحی می شوند. مهندسان الکترونیک در ‏ایجاد ماشینهایی که تواناییهای بشر را در زمینه جسمی یاری و در زمینه محاسباتی ‏افزایش می دهند نقش مهمی دارند . بخشی از طراحی و ایجاد سیستمهای الکترونیکی به ‏توانایی ساخت مدلهای ریاضی اجزا و ‏مدارهای ‏الکتریکی ‏بستگی دارد .برخی از مباحث پایه الکترونیک عبارتند از
‏2
:
‏مدار های الکتریکی:
‏المان های الکتریکی
‏مقاومت
‏خازن
‏سلف
‏ترانسفورماتور
‏دیود
‏ترانزیستور
IC
‏تقویت ‏کننده های عملیاتی
‏مبدلها
‏اِلِکترونیک‏ مطالعه و استفاده از وسائل الکتریکی ای می‏‌‌‏باشد که با کنترل جریان ‏الکترون‏‌‏ها یا ذرات باردار الکتریکی دیگر در اسبابی مانند ‏لامپ‏ خلاء و نیمه‏‌‏رساناها کار می‏‌‌‏کنند. مطالعه محض چنین وسائلی، شاخه‏‌‏ای از ‏فیزیک‏ است، حال آن که طراحی و ساخت مدارهای الکتریکی جزئی از رشته‏‌‏های مهندسی برق، الکترونیک و رایانه می‏‌‌‏باشد.
‏سالهاست که واژه "الکترونیک" به طور مکرر در میان مردم استفاده می‏‌‌‏شود به طوریکه هر شخصی برداشت انفرادی خود را از این علم و یا موارد کاربردی آن مطرح می‏‌‌‏کند، اما به صورت کلی عمدتاً تعاریف و برداشتهایی که از این واژه عنوان می‏‌‌‏شود کامل نبوده و برداشتهای ظاهری عملا نمی‏‌‏تواند اهمیت و نفوذ روزافزون الکترونیک را در ارتباط باصنایع گوناگون بیان کند.
‏"الکترونیک" به طیف گسترده‏‌‏ای از الکتریسیته اطلاق می‏‌‌‏شود که با حرکت الکترونها در انواع مدارات نیمه هادی سر و کار دارد. اختراع ‏آی‏‌‏سی‏ (IC‏)ها سبب آن شده است که دگرگونی‏‌‏های فراوانی در این علم پدیدار گشته و سیستمهای مدرن الکترونیکی از جمله مدارهای کنترل از راه دور، ‏ماهواره‏‌‏های فضایی، ‏ربات‏‌‏ها و ... را پدید آورد.
‏امروزه الکترونیک کلید فتح شگفتیهای جهان است و با تمام علوم و فنون موجود به نحوی پیوند خورده است. از وسائل ساده خانگی تا پیچیده‏‌‏ترین تکنیک‏‌‏های فضایی همه جا صحبت از فناوری فراگیر الکترونیکی است و امروز صنعت نوین بدون الکترونیک و ‏فناوری‏‌‏های وابسته به آن عملا مطرود و از کار افتاده است .
‏3
‏پیشرفت علم الکترونیک و وسعت حوزه عملکرد آن امروز بر همگان روشن است. علاوه بر وسائل الکترونیکی از جمله دستگاههای ‏مخابراتی‏ مثل ‏رادیو‏، ‏تلویزیون‏، ‏ضبط صوت‏ و تصویر، انواع وسائل ‏پزشکی‏، صنعتی، نظامی، در دیگر وسائل غیرالکترونیکی هم، کمتر وسیله‏‌‏ای را می‏‌‌‏توان یافت که الکترونیک در آن دخالتی نکرده باشد. از جمله در خودرو و صنایع ترابری، وسائل خانگی مثل ‏ماشین رختشوئی‏، ‏جاروی برقی‏ و امثال آن نقش الکترونیک بسیار فعال و جالب توجه شده است. با توجه به این مختصر می‏‌‌‏توان نتیجه گرفت که امروزه، دیگر الکترونیک دانش و یا تخصص ویژه افراد تحصیلکرده دانشگاهی و متخصصان این رشته نیست و بر همه افرادی که به نحوی با امور فنی درگیرند لازم است بفراخور حرفه خویش از این رشته اطلاعی داشته باشند.
‏مهندسان الکترونیک با خلق وعملکرد سیستمهای بسیار متنوعی سر وکار دارند که به منظور برآوردن نیازها و خواسته‏‌‏های جامعه طراحی می‏‌‌‏شوند. مهندسان الکترونیک در ایجاد ماشینهایی که تواناییهای بشر را در زمینه جسمی یاری و در زمینه محاسباتی افزایش می‏‌‌‏دهند نقش مهمی دارند. بخشی از طراحی و ایجاد سیستمهای الکترونیکی به توانایی ساخت مدلهای ‏ریاضی‏ اجزاء و ‏مدارهای الکتریکی‏ بستگی دارد.
‏دیجیتال
‏یک تابع دیجیتال تابعی است که هم از نظر زمان و هم از نظر مقدار محدود شده باشد.
‏تبدیل فوریه نشان میدهد که اگر از یک سیگنال در زمان های کوچک تر از نصف عکس بیشترین فرکانس آن نمونه بردای شود میتوان آن سیگنال را دوباره بصورت دقیق باز سازی کرد. به این توابع توابع گسسته میگویند. از آنجا که دستگاه‏‌‏های کنونی قدرت تشخیص صد در صد یک سیگنال و ذخیره سازی آن را ندارند مقدار آن سیگنال گسسته را به چند مقدار خاص محدود میکنند.به اینگونه سیگنال ها سیگنالهای دیجیتال گفته میشود که حجم کمتر و دقت کمتری نسبت به سیگنال های گسسته و پیوسته اشغال میکنند. تکنولوژی دیجیتال سهم بسزایی در پیشرفت علم ذخیره ساری و پردازش سیگنال داشته اند.
‏تراشه‏ ‏یا م‏د‏ا‏را‏ت مجتمع‏ یا آی سی
‏دید کلی
‏درست همانطور که ‏ترانزیستور ‏با ارائه انعطاف پذیری ، سادگی و ‏اطمینان پذیری بیشتر نسبت به ‏لامپ خلا ‏انقلابی در ‏الکترونیک ‏ایجاد کرد مدارهای مجتمع نیز کاربردهای تازه‌ای برای الکترونیک بوجود آورده‌اند که ‏بوسیله قطعات مجزا امکان پذیر نموده است مجتمع سازی این امکان را فراهم ساخته که ‏می‌توان مدارهای پیچیده شامل هزاران ترانزیستور ، ‏دیود ‏، ‏مقاومت ‏و ‏خازن ‏را روی یک ‏تراشه نیمه رسانای ‏جای داد.

 
دسته بندی: فنی » رشته برق

تعداد مشاهده: 5126 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 19

حجم فایل:132 کیلوبایت

 قیمت: 15,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل